Νέο πρόγραμμα των Παιδικών Χωριών SOS στη Θεσσαλονίκη για την υποστήριξη οικογενειών σε κρίση

Email:
info@nipiogeo.gr
Τηλέφωνο:
210-8010438
Μπορείτε να επισκεφτείτε το profile: Παράδειγμα Συνδρομητή Silver και το προσωπικό του blog: Ιστολόγιο Tasos

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Νέο πρόγραμμα των Παιδικών Χωριών SOS στη Θεσσαλονίκη για την υποστήριξη οικογενειών σε κρίση
 
Το νέο Κέντρο θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης
 
 
Η οικογένεια είναι η καρδιά της κοινωνίας μας και εμείς στα Παιδικά Χωριά SOS θεωρούμε ότι όχι μόνο η δημιουργία «Οικογενειών» για τα παιδιά σε ανάγκη, αλλά πολύ περισσότερο η στήριξη των φυσικών οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, είναι στις μέρες μας σημαντικό καθήκον και υποχρέωση όλων μας.
Για αυτό το σκοπό δημιουργούμε ένα νέο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, το οποίο θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00. Το Κέντρο θα λειτουργεί στην οδό Εγνατίας 94 σε ακίνητο δωρεάς ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΤΣΕΛΕΠΙΔΗ. Τα έξοδα λειτουργίας καλύπτονται από το Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»
Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται δωρεάν στο Κέντρο, για περισσότερες από 200 οικογένειες αφορούν:
 
•        Εκτίμηση – διάγνωση παιδιών και γονέων
•        Συστηματική συμβουλευτική και υποστήριξη προς τους γονείς για
         την κατάλληλη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν
         την οικογένεια
•        Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και γονέων
•        Ψυχοθεραπευτική παρέμβαση
•        Εκπαιδευτική βοήθεια στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες
•        Δημιουργική απασχόληση παιδιών
•        Υλική βοήθεια σε είδη διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, σχολικά,
         οικιακό εξοπλισμό, καταβολή μέρους ενοικίου, λογαριασμών ΔΕΗ
         κτλ.
 
 
Με τη λειτουργία του νέου Κέντρου στη Θεσσαλονίκη, που προστίθεται σε αυτά που ήδη λειτουργούν σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Κρήτης, Κομοτηνή και Καλαμάτα, όλα με την υποστήριξη και τη δωρεά του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, δημιουργείται ένα πανελλαδικό δίκτυο προστασίας και δράσεων με στόχο την καταπολέμηση των δυσκολιών και της φτώχειας για περίπου 1.000 οικογένειες σε κρίση, αλλά και τη δημιουργία 50 θέσεων εργασίας για νέους επιστήμονες.
 
Πιο αναλυτικά:
Από τα τέλη Απριλίου έως σήμερα  δίπλα στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργούμε σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και Καλαμάτα εγκαινιάσαμε τη λειτουργία 2 νέων Κέντρων στην Κομοτηνή και στο Ηράκλειο Κρήτης για τη στήριξη τουλάχιστον 140 οικογενειών και των παιδιών τους.
Τον Απρίλιο στην Κομοτηνή ξεκίνησε το Κέντρο, σε ιδιόκτητο κτίριο του Σωματείου μας, δωρεάς οικογένειας Νικολαϊδη, με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής, που ανέλαβε όλα τα έργα διαμόρφωσης του χώρου και τη δωρεά του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», που καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες, με στόχο τη στήριξη φτωχών οικογενειών της τοπικής κοινωνίας.
Στα τέλη Ιουνίου σε ανάλογο χώρο στο Ηράκλειο της Κρήτης εγκαινιάστηκε το Κέντρο από τον Συνήγορο του Παιδιού κ. Γ. Μόσχο, με την παρουσία του Προέδρου μας, εκπροσώπων του Δήμου Ηρακλείου και πολύ κόσμο. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί για μας τον προπομπό της δημιουργίας και στο Ηράκλειο ενός ακόμα Παιδικού Χωριού SOS.
Το καλό γίνεται με τη συμμετοχή πολλών, γιατί μόνο έτσι οι ελπίδες και οι προσδοκίες γίνονται πραγματικότητα για ένα καλύτερο μέλλον.
 
Για δωρεές και περισσότερες πληροφορίες : https://www.facebook.com/sosvillagesgr