ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ ΜΟΥΡΝΙΕΣ Νέο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο

Email:
info@nipiogeo.gr
Τηλέφωνο:
210-8010438
Μπορείτε να επισκεφτείτε το profile: Παράδειγμα Συνδρομητή Silver και το προσωπικό του blog: Ιστολόγιο Tasos

Στην αποτελεσματικότερη κάλυψη των αυξημένων αναγκών στην ευρύτερη περιοχή των Μουρνιών συμβάλλει η λειτουργία του 5ου διθέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Μουρνιών, στο οποίο ήδη φοιτούν 18 νήπια.
Στο σχολείο, που λειτούργησε τελικά μετά από πολύμηνη καθυστέρηση εξαιτίας γραφειοκρατικών προβλημάτων, πραγματοποιήθηκε Aγιασμός χθες το πρωί, παρουσία, μεταξύ άλλων, του δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων Ηλία Ποντικάκη, αλλά και των γονέων των παιδιών.
Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης επεσήμανε πως «είναι αυτονόητο ότι ως δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την έναρξη λειτουργίας του 5ου διθέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Μουρνιών. Υπήρχε μια καθυστέρηση, για την οποία, παρά το ότι μας τη χρέωναν ως Δήμο, δεν ευθυνόμασταν. Έκανε η γραφειοκρατία το θαύμα της, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, αλλά εν πάση περιπτώσει, τέλος καλό, όλα καλά. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι βοήθησαν. Τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ποντικάκη, τους συμβούλους της Τοπικής Κοινότητας έναν προς έναν, τις Υπηρεσίες του Δήμου, που καταλήξαμε να έχουμε αυτό το ωραίο Νηπιαγωγείο. Ίσως το καλύτερο Νηπιαγωγείο από τα 25 που έχουμε στον Δήμο μας και στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια».
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων Ηλίας Ποντικάκης σημείωσε, από την πλευρά του, ότι «το Νηπιαγωγείο ιδρύθηκε το 2010 ως Κλασικό. Ήδη το έχουμε μετατρέψει σε Ολοήμερο. Η διαδικασία μίσθωσης του κτηρίου ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2011 και μετά από 14 μήνες, λόγω της γραφειοκρατίας, καταφέραμε επιτέλους να το ενοικιάσουμε. Σε αυτό βοήθησαν πολύ ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του, η Τοπική Κοινότητα και τα μέλη της, η Σχολική Επιτροπή και ο ιδιοκτήτης του κτηρίου. Ετσι, σήμερα παραλαμβάνουμε ένα Νηπιαγωγείο, σε χώρο ιδιωτικό βέβαια, αλλά που πληροί όλες τις προϋποθέσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου Νηπιαγωγείου».
Ο κ. Ποντικάκης ευχαρίστησε «όλους όσοι βοήθησαν για τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου» και πρόσθεσε ότι «από ’δω και πέρα, σ’ εμάς τους εκπαιδευτικούς μένει τώρα να αναδείξουμε την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την όλη παιδαγωγική διαδικασία, να προσπαθήσουμε να περάσουμε στα παιδιά μας υγιείς στάσεις ζωής, να τους καλλιεργήσουμε την κριτική τους ικανότητα, την κριτική τους σκέψη, να τους τονώσουμε το αίσθημα αυτοεκτίμησης».