Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Πληροφορίες

 
Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι μια ομπρέλα δέκα κοινωφελών σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό να ενώσει  ισότιμα τις προσπάθειές τους για τα παιδία σε ανάγκη. Μαζί τα δέκα σωματεία προσφέρουν ετησίως συντονισμένες υπηρεσίες και ένα καλύτερο μέλλον σε περισσότερα από 10.000 παιδιά στην Ελλάδα. Η Ένωση  διοικείται από δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από τους εκπροσώπους των σωματείων που την απαρτίζουν.
Η «ισχύς εν τη ενώσει» είναι το μήνυμα που μεταδίδει αυτή η πρωτοποριακή συμμαχία αφού κάθε χρόνο που περνάει αποδεικνύουμε ότι, στέλνοντας ένα μήνυμα όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και ουσιαστικότερα αποτελέσματα.
 
Το έργο μας
Το έργο της Ένωσης είναι πολύπλευρο αφού το κάθε ένα από τα σωματεία της προσφέρει διαφορετικές υπηρεσίες καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών προς στο παιδί και την οικογένειά του. Κάτω από την ομπρέλα της Ένωσης βρίσκουν καταφύγιο παιδιά με ειδικές ανάγκες, άπορα παιδιά, παιδιά που για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών, παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και οικογένειες που χρειάζονται ψυχολογική, οικονομική και ηθική συμπαράσταση για να ανταπεξέλθουν στο μεγάλωμα των παιδιών τους. 
 
«115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί» 
Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» θέλοντας να βοηθήσει ακόμα  περισσότερα παιδιά στη χώρα μας δημιούργησε την «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί» Μια πανελλαδική γραμμή επικοινωνίας, που λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ, και έχει ως στόχο την παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούν με χρέωση μιας αστικής μονάδας από αστικό και υπεραστικό αριθμό, ανεξαρτήτως διάρκειας τηλεφωνήματος ενώ στην άλλη άκρη της γραμμής απαντά ειδικά εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί & ψυχολόγοι) παρέχοντας τις ανάλογες κατευθύνσεις και πληροφορίες.


Διεύθυνση: 
Αγίου Θωμά 14, Αθήνα 11527
Περιοχή: 
Αθηναίων
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 
210 7482690
Φαξ: 
210 7482664
Email: 
info@mazigiatopaidi.gr
Σύνδεσμος: 
www.mazigiatopaidi.gr